Zonnepanelen installatie in Uithuizermeeden

Zonnepanelen laten plaatsen in Uithuizermeeden? Met zonnepanelen van Dé Zonnepaneleninstallateur verduurzaamt u uw woning en geniet u van de totaalservice die wij bieden.

Naast het plaatsen van zonnepanelen voeren wij ook periodiek onderhoud uit. Zo bent u zeker van een optimaal rendement en een veilige installatie.

Heeft u nog vragen vóór u samen met ons aan de energie-transitie begint? Lees dan gerust verder of neem direct contact met ons op.

Nieuwe Zonnepanelen

Ik wil zonnepanelen laten plaatsen

Onderhoud

Op zoek naar onderhoud & inspectie?
Nieuw

Zonnepanelen laten plaatsen in Uithuizermeeden

In deze tijd van stijgende energieprijzen en groeiende bewustwording over duurzaamheid, overweegt u wellicht de investering in zonnepanelen. Zonnepanelen bieden niet alleen een zeer hoog rendement, maar ook een snelle terugverdientijd. Door te kiezen voor zonnepanelen investeert u in een duurzame toekomst met een lange levensduur. U profiteert niet alleen van lagere energiekosten, maar creëert ook een waardevolle bron van groene energie voor uw woning in Uithuizermeeden.

Onze eigen installatieteams komen ook in Uithuizermeeden

Als groot voordeel ten opzichte van vele aanbieders beschikken wij over onze eigen installatieteams. Bij Dé Zonnepaneleninstallateur begrijpen we dat een zorgvuldige aanpak essentieel is bij het realiseren van een optimale zonnepaneleninstallatie. Onze gecertificeerde installateurs omarmen betrouwbaarheid, enthousiasme en oplossingsgerichtheid bij elke stap van het proces. We zijn er trots op dat we InstallQ erkend zijn, wat onze werkwijze in professionele en veilige installaties benadrukt. Veiligheid staat bij ons voorop. Met onze totaalservice begeleiden we u vanaf het eerste advies tot de uiteindelijke oplevering. Zo kunt u met vertrouwen een duurzame investering doen en profiteren van optimaal rendement.

Kortom, het laten plaatsen van zonnepanelen is een verstandige keuze voor u als u op zoek bent naar energiebesparing, waardevermeerdering van uw woning en een schonere toekomst. Bij Dé Zonnepaneleninstallateur bent u verzekerd van een professionele installatie uitgevoerd door gecertificeerde installateurs. Onze werkwijze in betrouwbaarheid, zorgvuldigheid en veiligheid, evenals onze erkenning als InstallQ partner, maakt ons dé partner voor uw zonnepanelenproject in Uithuizermeeden. Bereid u voor op een duurzame investering die niet alleen uw energiekosten verlaagt, maar ook een positieve bijdrage levert aan de wereld om u heen.

Waarom Kiezen voor Zonnepanelen
van Dé Zonnepanelen Installateur?

Jaarlijkse Energiebesparing: Bespaar Meer, Bespaar Slimmer

Bent u klaar om uw energierekening aanzienlijk te verlagen? Met zonnepanelen van Dé Zonnepanelen Installateur haalt u niet alleen duurzame energie in huis, maar ook aanzienlijke besparingen op jaarbasis. Onze panelen zetten zonlicht om in kostbare energie, wat resulteert in een aanzienlijk verminderde energiefactuur. Uw investering in groene energie betaalt zichzelf terug, jaar na jaar.

Draag Bij aan een Schone, Betere Toekomst: Uw Impact Telt

Het is tijd om uw steentje bij te dragen aan een schonere toekomst voor onze planeet. Met onze zonnepanelen draagt u actief bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot en het gebruik van fossiele brandstoffen. Samen kunnen we een positieve impact hebben op het milieu en de komende generaties een betere wereld achterlaten. Kies voor duurzaamheid met Dé Zonnepanelen Installateur.

Meerwaarde voor Uw Woning: Investeer in de Toekomst

Wist u dat het installeren van zonnepanelen niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor de waarde van uw woning in Uithuizermeeden? Met Dé Zonnepanelen Installateur verhoogt u niet alleen uw energie-efficiëntie, maar ook de aantrekkelijkheid van uw huis op de vastgoedmarkt. Potentiële kopers zijn steeds meer geïnteresseerd in duurzame woningen, wat resulteert in een hogere verkoopwaarde en een onderscheidend energielabel voor uw pand.

0% BTW Tarief: Profiteer Nu van Fiscale Voordelen

Sinds 1 januari 2023 is het BTW tarief verlaagd naar 0 procent. Dit zogenoemde nultarief geldt alleen als de zonnepanelen worden geïnstalleerd op woningen of bijgebouwen van een woning, zoals een schuur. Particulieren hoeven de btw dan niet meer terug te vragen bij de Belastingdienst. Dit betekent dat uw investering nog aantrekkelijker wordt en de drempel om over te stappen naar duurzame energie nog lager is. Bespaar niet alleen op uw energierekening, maar ook op uw initiële kosten dankzij dit belastingvoordeel.

Bij Dé Zonnepanelen Installateur geloven we in totaalservice, optimale rendementen en de hoogste standaarden in installatiekwaliteit. Onze gecertificeerde installateurs staan klaar om uw zonnepaneelproject tot een succes te maken, ook in Uithuizermeeden. Investeer vandaag in een groenere toekomst en begin met besparen op jaarbasis. Samen bouwen we aan een duurzamere wereld.

Onze producten

Begrippen

De opbrengst van zonnepanelen wordt beïnvloed door verschillende factoren die samenwerken om uw investering optimaal te benutten. De oppervlakte van uw dak, de ideale hellingshoek en zelfs schaduwvorming spelen allemaal een cruciale rol bij het bepalen van de energieproductie van uw zonnepaneleninstallatie. Onze deskundige installateurs zorgen voor een zorgvuldige evaluatie van deze variabelen om ervoor te zorgen dat uw zonnepanelen maximaal rendement behalen. Door deze factoren te optimaliseren, kunt u erop vertrouwen dat uw zonnepanelen een aanzienlijke bijdrage zullen leveren aan uw energiebesparingen en duurzame toekomst.

De terugverdientijd van zonnepanelen varieert afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de initiële investeringskosten, de opbrengst van de zonnepanelen, de energieprijzen, eventuele subsidies of belastingvoordelen, en de mate van zonnestraling in uw regio. Over het algemeen ligt de gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen ergens tussen de 6 tot 10 jaar.

Met de voortdurende technologische vooruitgang en de dalende kosten van zonnepanelen, wordt de terugverdientijd steeds korter. Onze zonnepanelen hebben echter een lange levensduur, meestal 25 jaar of langer, wat betekent dat ze na de terugverdientijd nog vele jaren gratis energie kunnen produceren.

Het is belangrijk om een professionele analyse te laten uitvoeren voor uw specifieke situatie om een nauwkeurigere schatting te krijgen van de verwachte terugverdientijd van zonnepanelen op basis van uw locatie, energiebehoeften en financiële omstandigheden.

Het rendement van zonnepanelen varieert afhankelijk van het type zonnepaneel, de kwaliteit van de materialen, en andere factoren. Traditionele kristallijne zonnepanelen hebben meestal een rendement tussen 15% en 20%. Nieuwere technologieën, zoals monokristallijne en dunnefilmzonnepanelen, kunnen een iets hoger rendement hebben, soms tot 22% of zelfs meer.

Installatie

Hoe zonnepanelen worden geïnstalleerd is afhankelijk van uw type dak.

Bij een schuin pannendak worden de panelen aan een rails bevestigd die door middel van dakhaken aan het dak worden bevestigd. Panelen kunnen zowel portrait als landscape worden geplaatst.

Bij een plat dak worden de panelen gemonteerd op een frame dat wordt verzwaard middels ballast. De ballast wordt bepaald door verschillende factoren zoals de hoogte van het dak en het windgebied.

De omvormer is het meest kwetsbare en tegelijkertijd het belangrijkste onderdeel van een zonnepanelen installatie. Het is daarom belangrijk om hier een juiste keuze in te maken.

Ja uw zonnesysteem wordt geaard.

Zonnepanelen wekken gelijkstroom (DC) op. De panelen worden met DC kabels aangesloten op de omvormer. Deze plaatsen we meestal op de zolder of in de garage. Bij het gebruik van micro omvormers zitten ze direct onder de zonnepanelen. In de omvormer wordt de stroom omgezet in bruikbare wisselstroom (AC). De omvormer wordt met AC kabels aangesloten op uw groepenkast.

Het kabeltraject wordt in eerste instantie door de adviseur met u besproken. Op de dag van installatie zal de monteur kijken of het afgesproken kabeltraject daadwerkelijk realiseerbaar is. Meestal wordt eerst gekeken of er loze leidingen zijn die gebruikt kunnen worden. Kan dit niet dan wordt er gezocht naar een andere mogelijkheid binnenshuis of anders buitenom langs de gevel. De monteur zal het kabeltraject altijd met u overleggen.

In sommige gevallen kan een zonnesysteem tot maximaal 3000 W middels een PV verdeler worden aangesloten op een wasmachinegroep.

NEN1010 is de norm voor ontwerp en realisatie van veilige en goedwerkende elektrische installaties, zoals zonnepaneleninstallaties.

Het kan zijn dat uw groepenkast aangepast moet worden om aan de NEN1010 norm te voldoen.

Volgens de NEN 1010 moet de groepenkast in één handeling spanningsvrij gemaakt kunnen worden. Als er geen hoofdschakelaar in uw groepenkast zit dan is dit niet mogelijk en zal uw groepenkast aangepast moeten worden.

Een zonnepaneleninstallatie moet worden aangesloten op een vrije groep in de groepenkast.

Als hiervoor geen ruimte is in de groepenkast zal er een uitbreidingskastje geplaatst worden.

In sommige gevallen is het nodig om de zegel van de hoofdzekering in de meterkast te verbreken om veilig te kunnen werken. Dit herstellen wij zelf ter plekke of we geven dit door aan de netbeheerder.

Het kabeltraject wordt in eerste instantie door de adviseur met u besproken. Op de dag van installatie zal de monteur kijken of het afgesproken kabeltraject daadwerkelijk realiseerbaar is. Meestal wordt eerst gekeken of er loze leidingen zijn die gebruikt kunnen worden. Kan dit niet dan wordt er gezocht naar een andere mogelijkheid binnenshuis of anders buitenom langs de gevel. De monteur zal het kabeltraject altijd met u overleggen.

In sommige gevallen kan een zonnesysteem tot maximaal 3000 W middels een PV verdeler worden aangesloten op een wasmachinegroep.

Op de dag van installatie zullen de monteurs tussen 8:00 en 9:00 uur aanvangen met de werkzaamheden. Doorgaans installeren wij de zonnepanelen op één dag. Om veilig te kunnen werken worden steiger(s) en/of dakrandbeveiliging geplaatst. In sommige gevallen zal er gebruik worden gemaakt van een ladderlift om de panelen omhoog te brengen.

De monteurs nemen het vooraf bepaalde legplan en kabeltraject met u door zodat u mee kunt kijken of het zonnesysteem helemaal naar uw wens wordt geplaatst.

Hierna starten de monteurs met hun werkzaamheden. 

Er zal worden gewerkt op het dak, daar waar de omvormer komt te hangen, waar het kabeltraject langskomt en in de meterruimte. U kunt onze monteurs helpen door de ruimtes waar zij moeten werken toegankelijk te maken en zorgen dat het pad waar ze langs moeten vrij is van obstakels.

Voor uw eigen veiligheid willen we u vragen om niet onder de daken te lopen waar geïnstalleerd wordt en niet de steiger of onze ladders te betreden.

Om de installatie zo soepel mogelijk te laten verlopen kunt u een aantal voorbereidingen treffen zoals het toegankelijk maken van de werkplekken. Denk hierbij aan de meterruimte, de ruimte waar de omvormer komt te hangen en het pad waar de monteurs langs moeten, de oprit, de locatie van de steiger enz.

Ook vragen wij u om een stuk of 15 reserve dakpannen klaar te leggen. Er kan er namelijk altijd een breken tijdens de installatie, vooral als het oude pannen zijn. Ook komen we soms reeds gebroken dakpannen tegen tijdens de installatie. Als u dan reserve dakpannen in huis heeft, kunnen we de kapotte dakpan direct voor u vervangen.

Het kan altijd voorkomen dat door omstandigheden de installatie niet op één dag kan worden afgerond. Wij nemen dan z.s.m. contact met u op om een nieuwe afspraak te maken voor het afronden van de installatie.

Oorzaken van het niet kunnen opleveren van een installatie kunnen zijn:

 • Weersomstandigheden tijdens de installatie
  Bij vorst, harde wind of extreme temperaturen kunnen onze monteurs het dak niet op. Bij veel regen is er kans op lekkage via de openliggende dakpannen.We zullen dan zoveel mogelijk het binnenwerk afmaken en een nieuwe afspraak met u maken voor het afronden van uw installatie.

  Bij code rood en oranje wordt er niet geïnstalleerd.

 • Product defect of niet op tijd geleverd
  Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat een product zoals een omvormer defect is, een paneel beschadigd is of dat materialen niet op de afgesproken tijd geleverd (kunnen) worden. In dit geval zullen wij contact opnemen met de leverancier en een nieuwe afspraak met u maken.

 • Veiligheid
  Als de vooraf geplande veiligheidsmaatregelen niet uitvoerbaar blijken en er ter plekke niet een andere maatregel voorhanden is.

 • Eigen aanpassingen nog niet doorgevoerd
  Soms is het nodig dat u zelf enkele aanpassingen doet voordat wij de installatie kunnen afmaken. Veelal is dit al voortijd met u doorgenomen.
  • Er moet bijvoorbeeld een hoofdschakelaar in de groepenkast geplaatst worden of een nieuwe groepenkast en u hebt aangegeven dat u dit zelf regelt.
  • Er moet een geul gegraven worden van de woning naar de schuur.
  • Er staat water in de kruipruimte en u bent vergeten deze leeg te pompen.

  Ook dan zullen wij een nieuwe afspraak met u maken voor het afronden van de installatie.

Wij werken met eigen installatieteams.

Onze monteurs zijn in het bezit van een  VCA certificaat en hebben InstallQ erkende cursussen gevolgd waarin naast kennis m.b.t. zonnepaneleninstallaties ook aandacht is voor veilig werken.

Nieuwe medewerkers worden door ons, indien nodig, vakkundig opgeleid en ingewerkt. Wij vinden het belangrijk dat al onze medewerkers gecertificeerd zijn daarom volgen ze na de interne opleiding ook nog de benodigde InstallQ erkende cursussen.

Onze monteurs worden regelmatig bijgeschoold op het gebied van zonnepaneleninstallaties. Ook bespreken we regelmatig de installaties die zijn gedaan.

Zo leren we van elkaar en kunnen we eventuele terugkerende knelpunten snel herkennen, bespreken en oplossen.

Onderhoud & Inspectie
van uw zonnepanelen

Onderhoud zonnepanelen Uithuizermeeden

Het onderhouden van uw zonnepanelen is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat uw zonnesysteem optimaal blijft presteren gedurende de hele levensduur. Bij Dé Zonnepanelen Installateur begrijpen we dat periodiek onderhoud essentieel is voor het behoud van de efficiëntie en betrouwbaarheid van uw zonnepaneleninstallatie. Hoewel monitoring van de panelen een minimale vereiste is om eventuele problemen op te sporen, is een fysieke inspectie van uw zonnepanelen eveneens van groot belang. Wij voeren ook inspecties uit in Uithuizermeeden

Inspectie zonnepanelen Uithuizermeeden

Bij Dé Zonnepanelen Installateur voeren we een uitgebreide inspectie uit om ervoor te zorgen dat uw zonnepanelen in optimale conditie verkeren. Onze ervaren installateurs controleren verschillende cruciale aspecten van uw zonnesysteem, waaronder:

De groepenkast: We controleren de bedrading en testen de aardlekautomaat van uw zonnesysteem om ervoor te zorgen dat alles veilig en correct is aangesloten.

De omvormer: We controleren de bedrading en de juiste werking van de omvormer, die verantwoordelijk is voor het omzetten van zonne-energie in bruikbare elektriciteit.

Bekabeling en connectoren op het dak: We inspecteren zorgvuldig de bekabeling en connectoren op het dak om ervoor te zorgen dat er geen beschadigingen of losse verbindingen zijn die de prestaties kunnen beïnvloeden.

Onderconstructie van de panelen: We controleren de stabiliteit en betrouwbaarheid van de onderconstructie van de zonnepanelen.

Vogelnesten: Indien nodig, verwijderen we vogelnesten die zich onder de zonnepanelen hebben genesteld, om mogelijke schade en verstoringen te voorkomen.

Onze grondige inspectie is bedoeld om eventuele problemen vroegtijdig te identificeren en te verhelpen, zodat uw zonnepaneleninstallatie optimaal blijft presteren.

Kosten onderhoud zonnepanelen

Bij Dé Zonnepanelen Installateur begrijpen we dat het budget van onze klanten varieert en dat de behoeften voor onderhoud kunnen verschillen. Daarom bieden wij flexibele onderhoudspakketten aan, zodat u het onderhoud kunt kiezen dat het beste bij uw zonnepaneleninstallatie past.

Wij adviseren om minimaal één keer in de twee jaar een periodieke inspectie te laten uitvoeren om prestaties van uw zonnepanelen te waarborgen. De kosten van dit onderhoud zijn afhankelijk van de grootte en complexiteit van uw zonnesysteem, evenals de gewenste dekking. Onze onderhoudspakketten variëren in prijs en diensten, zodat u een pakket kunt kiezen dat perfect aansluit bij uw behoeften en budget.

Bij Dé Zonnepanelen Installateur staan we klaar om uw zonnepanelen in topconditie te houden, zodat u blijvend kunt profiteren van schone en duurzame energie in Uithuizermeeden. Lees meer op onze pagina over onderhoudspakketten voor de voorwaarden of neem contact met ons op voor meer informatie over onze onderhoudspakketten en hoe wij uw zonnepaneleninstallatie kunnen ondersteunen.

Inspectie & pakketten

Bij ons kunt u terecht voor zowel een eenmalige inspectie van uw zonnepanelen als voor onderhoudspakketten waarin arbeidskosten en materiaalkosten zijn ingedekt. Zo kiest u zelf welke werkwijze het beste bij u past.

Voor alle informatie en voorwaarden omtrent de inspectie en onderhoudspakketten verwijzen wij u graag naar de volgende pagina’s:

Monitoring

Standaard inbegrepen

Monitoring van uw zonnesysteem

Inspectie PV Installatie

Geen voorrijkosten à € 60 bij storing

Correctief onderhoud

Arbeidskosten dekking

Materiaalkosten dekking t.w.v. € 350 bij correctief onderhoud

€ 0,00

/ per maand bij 3 jaar

€ 0,00

/ per maand bij 2 jaar

incl. BTW

Zon Basis

Inspectie

Monitoring van uw zonnesysteem

Inspectie PV Installatie

Geen voorrijkosten à € 60 bij storing

Correctief onderhoud

Arbeidskosten dekking

Materiaalkosten dekking t.w.v. € 350 bij correctief onderhoud

€ 9,66

/ per maand bij 3 jaar

€ 14,49

/ per maand bij 2 jaar

incl. BTW

Zon Comfort

Ontzorgd

Monitoring van uw zonnesysteem

Inspectie PV Installatie

Geen voorrijkosten à € 60 bij storing

Correctief onderhoud

Arbeidskosten dekking

Materiaalkosten dekking t.w.v. € 350 bij correctief onderhoud

€ 14

/ per maand bij 3 jaar

€ 21

/ per maand bij 2 jaar

incl. BTW

Zon Comfort +

Goed gedekt

Monitoring van uw zonnesysteem

Inspectie PV Installatie

Geen voorrijkosten à € 60 bij storing

Correctief onderhoud

Arbeidskosten dekking

Materiaalkosten dekking t.w.v. € 350 bij correctief onderhoud

€ 21

/ per maand bij 3 jaar

€ 31,50

/ per maand bij 2 jaar

incl. BTW

Tarieven geldig t/m 31 december 2023

Wij zijn Dé Zonnepanelen Installateur

Wij willen een bijdrage leveren aan de energietransitie in Noord-Nederland, ook in Uithuizermeeden. Dit doen wij o.a. – onze naam verraadt het al – door het installeren van zonnepanelen in Groningen, Friesland en Drenthe. Wij zijn InstallQ erkend; onze installaties voldoen aan de geldende normen en kwaliteitseisen.

De kernwaarden van Dé Zonnepanelen Installateur zijn betrouwbaar, enthousiasme, zorgvuldig en oplossingsgericht.  Wij besteden veel zorg aan de manier van plaatsen en afwerking. Pas als de klant tevreden is zijn wij dat ook. Kwaliteit gaat bij ons voor kwantiteit.

Veilig werken is het bewust aangaan van aanvaardbare risico’s. Werken op hoogte brengt risico’s met zich mee. Deze proberen wij zo veel mogelijk te beperken door het nemen van collectieve veiligheidsmaatregelen. In sommige gevallen is dit niet mogelijk en zullen we persoonlijke valbeveiliging toe passen.