Naast het plaatsen van zonnepanelen voeren wij ook periodiek onderhoud uit. Zo bent u zeker van een optimaal rendement en een veilige installatie.
Heeft u nog vragen vóór u samen met ons aan de energie-transitie begint? Lees dan gerust verder of neem direct contact met ons op.
Bent u klaar om uw energierekening aanzienlijk te verlagen? Met zonnepanelen van Dé Zonnepanelen Installateur haalt u niet alleen duurzame energie in huis, maar ook aanzienlijke besparingen op jaarbasis. Onze panelen zetten zonlicht om in kostbare energie, wat resulteert in een aanzienlijk verminderde energiefactuur. Uw investering in groene energie betaalt zichzelf terug, jaar na jaar.
Het is tijd om uw steentje bij te dragen aan een schonere toekomst voor onze planeet. Met onze zonnepanelen draagt u actief bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot en het gebruik van fossiele brandstoffen. Samen kunnen we een positieve impact hebben op het milieu en de komende generaties een betere wereld achterlaten. Kies voor duurzaamheid met Dé Zonnepanelen Installateur.
De opbrengst van zonnepanelen wordt beïnvloed door verschillende factoren die samenwerken om uw investering optimaal te benutten. De oppervlakte van uw dak, de ideale hellingshoek en zelfs schaduwvorming spelen allemaal een cruciale rol bij het bepalen van de energieproductie van uw zonnepaneleninstallatie. Onze deskundige installateurs zorgen voor een zorgvuldige evaluatie van deze variabelen om ervoor te zorgen dat uw zonnepanelen maximaal rendement behalen. Door deze factoren te optimaliseren, kunt u erop vertrouwen dat uw zonnepanelen een aanzienlijke bijdrage zullen leveren aan uw energiebesparingen en duurzame toekomst.
De terugverdientijd van zonnepanelen varieert afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de initiële investeringskosten, de opbrengst van de zonnepanelen, de energieprijzen, eventuele subsidies of belastingvoordelen, en de mate van zonnestraling in uw regio. Over het algemeen ligt de gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen ergens tussen de 6 tot 10 jaar.
Met de voortdurende technologische vooruitgang en de dalende kosten van zonnepanelen, wordt de terugverdientijd steeds korter. Onze zonnepanelen hebben echter een lange levensduur, meestal 25 jaar of langer, wat betekent dat ze na de terugverdientijd nog vele jaren gratis energie kunnen produceren.
Het is belangrijk om een professionele analyse te laten uitvoeren voor uw specifieke situatie om een nauwkeurigere schatting te krijgen van de verwachte terugverdientijd van zonnepanelen op basis van uw locatie, energiebehoeften en financiële omstandigheden.
Het rendement van zonnepanelen varieert afhankelijk van het type zonnepaneel, de kwaliteit van de materialen, en andere factoren. Traditionele kristallijne zonnepanelen hebben meestal een rendement tussen 15% en 20%. Nieuwere technologieën, zoals monokristallijne en dunnefilmzonnepanelen, kunnen een iets hoger rendement hebben, soms tot 22% of zelfs meer.
Hoe zonnepanelen worden geïnstalleerd is afhankelijk van uw type dak.
Bij een schuin pannendak worden de panelen aan een rails bevestigd die door middel van dakhaken aan het dak worden bevestigd. Panelen kunnen zowel portrait als landscape worden geplaatst.
Bij een plat dak worden de panelen gemonteerd op een frame dat wordt verzwaard middels ballast. De ballast wordt bepaald door verschillende factoren zoals de hoogte van het dak en het windgebied.
De omvormer is het meest kwetsbare en tegelijkertijd het belangrijkste onderdeel van een zonnepanelen installatie. Het is daarom belangrijk om hier een juiste keuze in te maken.
Ja uw zonnesysteem wordt geaard.
Zonnepanelen wekken gelijkstroom (DC) op. De panelen worden met DC kabels aangesloten op de omvormer. Deze plaatsen we meestal op de zolder of in de garage. Bij het gebruik van micro omvormers zitten ze direct onder de zonnepanelen. In de omvormer wordt de stroom omgezet in bruikbare wisselstroom (AC). De omvormer wordt met AC kabels aangesloten op uw groepenkast.
Het kabeltraject wordt in eerste instantie door de adviseur met u besproken. Op de dag van installatie zal de monteur kijken of het afgesproken kabeltraject daadwerkelijk realiseerbaar is. Meestal wordt eerst gekeken of er loze leidingen zijn die gebruikt kunnen worden. Kan dit niet dan wordt er gezocht naar een andere mogelijkheid binnenshuis of anders buitenom langs de gevel. De monteur zal het kabeltraject altijd met u overleggen.
In sommige gevallen kan een zonnesysteem tot maximaal 3000 W middels een PV verdeler worden aangesloten op een wasmachinegroep.
NEN1010 is de norm voor ontwerp en realisatie van veilige en goedwerkende elektrische installaties, zoals zonnepaneleninstallaties.
Het kan zijn dat uw groepenkast aangepast moet worden om aan de NEN1010 norm te voldoen.
Volgens de NEN 1010 moet de groepenkast in één handeling spanningsvrij gemaakt kunnen worden. Als er geen hoofdschakelaar in uw groepenkast zit dan is dit niet mogelijk en zal uw groepenkast aangepast moeten worden.
Een zonnepaneleninstallatie moet worden aangesloten op een vrije groep in de groepenkast.
Als hiervoor geen ruimte is in de groepenkast zal er een uitbreidingskastje geplaatst worden.
In sommige gevallen is het nodig om de zegel van de hoofdzekering in de meterkast te verbreken om veilig te kunnen werken. Dit herstellen wij zelf ter plekke of we geven dit door aan de netbeheerder.
Het kabeltraject wordt in eerste instantie door de adviseur met u besproken. Op de dag van installatie zal de monteur kijken of het afgesproken kabeltraject daadwerkelijk realiseerbaar is. Meestal wordt eerst gekeken of er loze leidingen zijn die gebruikt kunnen worden. Kan dit niet dan wordt er gezocht naar een andere mogelijkheid binnenshuis of anders buitenom langs de gevel. De monteur zal het kabeltraject altijd met u overleggen.
In sommige gevallen kan een zonnesysteem tot maximaal 3000 W middels een PV verdeler worden aangesloten op een wasmachinegroep.
Op de dag van installatie zullen de monteurs tussen 8:00 en 9:00 uur aanvangen met de werkzaamheden. Doorgaans installeren wij de zonnepanelen op één dag. Om veilig te kunnen werken worden steiger(s) en/of dakrandbeveiliging geplaatst. In sommige gevallen zal er gebruik worden gemaakt van een ladderlift om de panelen omhoog te brengen.
De monteurs nemen het vooraf bepaalde legplan en kabeltraject met u door zodat u mee kunt kijken of het zonnesysteem helemaal naar uw wens wordt geplaatst.
Hierna starten de monteurs met hun werkzaamheden.
Er zal worden gewerkt op het dak, daar waar de omvormer komt te hangen, waar het kabeltraject langskomt en in de meterruimte. U kunt onze monteurs helpen door de ruimtes waar zij moeten werken toegankelijk te maken en zorgen dat het pad waar ze langs moeten vrij is van obstakels.
Voor uw eigen veiligheid willen we u vragen om niet onder de daken te lopen waar geïnstalleerd wordt en niet de steiger of onze ladders te betreden.
Om de installatie zo soepel mogelijk te laten verlopen kunt u een aantal voorbereidingen treffen zoals het toegankelijk maken van de werkplekken. Denk hierbij aan de meterruimte, de ruimte waar de omvormer komt te hangen en het pad waar de monteurs langs moeten, de oprit, de locatie van de steiger enz.
Ook vragen wij u om een stuk of 15 reserve dakpannen klaar te leggen. Er kan er namelijk altijd een breken tijdens de installatie, vooral als het oude pannen zijn. Ook komen we soms reeds gebroken dakpannen tegen tijdens de installatie. Als u dan reserve dakpannen in huis heeft, kunnen we de kapotte dakpan direct voor u vervangen.
Het kan altijd voorkomen dat door omstandigheden de installatie niet op één dag kan worden afgerond. Wij nemen dan z.s.m. contact met u op om een nieuwe afspraak te maken voor het afronden van de installatie.
Oorzaken van het niet kunnen opleveren van een installatie kunnen zijn:
Bij code rood en oranje wordt er niet geïnstalleerd.
Ook dan zullen wij een nieuwe afspraak met u maken voor het afronden van de installatie.
Wij werken met eigen installatieteams.
Onze monteurs zijn in het bezit van een VCA certificaat en hebben InstallQ erkende cursussen gevolgd waarin naast kennis m.b.t. zonnepaneleninstallaties ook aandacht is voor veilig werken.
Nieuwe medewerkers worden door ons, indien nodig, vakkundig opgeleid en ingewerkt. Wij vinden het belangrijk dat al onze medewerkers gecertificeerd zijn daarom volgen ze na de interne opleiding ook nog de benodigde InstallQ erkende cursussen.
Onze monteurs worden regelmatig bijgeschoold op het gebied van zonnepaneleninstallaties. Ook bespreken we regelmatig de installaties die zijn gedaan.
Zo leren we van elkaar en kunnen we eventuele terugkerende knelpunten snel herkennen, bespreken en oplossen.
Bij Dé Zonnepanelen Installateur voeren we een uitgebreide inspectie uit om ervoor te zorgen dat uw zonnepanelen in optimale conditie verkeren. Onze ervaren installateurs controleren verschillende cruciale aspecten van uw zonnesysteem, waaronder:
De groepenkast: We controleren de bedrading en testen de aardlekautomaat van uw zonnesysteem om ervoor te zorgen dat alles veilig en correct is aangesloten.
De omvormer: We controleren de bedrading en de juiste werking van de omvormer, die verantwoordelijk is voor het omzetten van zonne-energie in bruikbare elektriciteit.
Bekabeling en connectoren op het dak: We inspecteren zorgvuldig de bekabeling en connectoren op het dak om ervoor te zorgen dat er geen beschadigingen of losse verbindingen zijn die de prestaties kunnen beïnvloeden.
Onderconstructie van de panelen: We controleren de stabiliteit en betrouwbaarheid van de onderconstructie van de zonnepanelen.
Vogelnesten: Indien nodig, verwijderen we vogelnesten die zich onder de zonnepanelen hebben genesteld, om mogelijke schade en verstoringen te voorkomen.
Onze grondige inspectie is bedoeld om eventuele problemen vroegtijdig te identificeren en te verhelpen, zodat uw zonnepaneleninstallatie optimaal blijft presteren.
Bij ons kunt u terecht voor zowel een eenmalige inspectie van uw zonnepanelen als voor onderhoudspakketten waarin arbeidskosten en materiaalkosten zijn ingedekt. Zo kiest u zelf welke werkwijze het beste bij u past.
Voor alle informatie en voorwaarden omtrent de inspectie en onderhoudspakketten verwijzen wij u graag naar de volgende pagina’s:
Monitoring van uw zonnesysteem
Inspectie PV Installatie
Geen voorrijkosten à € 60 bij storing
Correctief onderhoud
Arbeidskosten dekking
Materiaalkosten dekking t.w.v. € 350 bij correctief onderhoud
/ per maand bij 3 jaar
/ per maand bij 2 jaar
incl. BTW
Monitoring van uw zonnesysteem
Inspectie PV Installatie
Geen voorrijkosten à € 60 bij storing
Correctief onderhoud
Arbeidskosten dekking
Materiaalkosten dekking t.w.v. € 350 bij correctief onderhoud
/ per maand bij 3 jaar
/ per maand bij 2 jaar
incl. BTW
Monitoring van uw zonnesysteem
Inspectie PV Installatie
Geen voorrijkosten à € 60 bij storing
Correctief onderhoud
Arbeidskosten dekking
Materiaalkosten dekking t.w.v. € 350 bij correctief onderhoud
/ per maand bij 3 jaar
/ per maand bij 2 jaar
incl. BTW
Monitoring van uw zonnesysteem
Inspectie PV Installatie
Geen voorrijkosten à € 60 bij storing
Correctief onderhoud
Arbeidskosten dekking
Materiaalkosten dekking t.w.v. € 350 bij correctief onderhoud
/ per maand bij 3 jaar
/ per maand bij 2 jaar
incl. BTW
Tarieven geldig t/m 31 december 2023
© dezonnepaneleninstallateur.nl – Ontwerp & Realisatie door Kreatief Webdesign
Onze dochteronderneming Dé Zonnepaneleninstallateur is specialist in Zonnepanelen, Thuisbatterijen en Laadpalen. Zij helpen u graag verder!