EVBox Laadstation

EVBox Laadstation

Elvi 3-fase 32A 22kW Socket Wi-fi/kWh/UMTS Zwart

Dit EVBox Elvi Socket laadstation is geschikt voor 1 of 3 fase opladen van uw elektrische auto. Dit mooi vormgegeven laadstation is uitgevoerd met Wi-Fi, een kWh meter en UMTS en is geschikt voor zowel type 1 als voor type 2 elektrische auto's.

Dit laadstation is geschikt om een elektrische auto op te laden met maximaal 3 x 32A (22kW).

Geschikt voor zowel type 1 als type 2
Deze laadbox type outlet is geschikt voor zowel auto's met een type 1 als een type 2 aansluiting aan autozijde.

KWh meter
Dit laadstation heeft een ingebouwde KWh meter. Hiermee kunt u gemakkelijk uw zakelijk gebruikte stroom voor de auto verrekenen omdat u precies weet hoeveel stroom de auto gebruikt van uw aansluiting thuis of op de zaak.

Wi-Fi
Deze variant van de Elvi is uitgevoerd met Wi-Fi. U kunt hiermee binnen uw netwerk thuis of op de zaak gemakkelijk uw laadstation monitoren en inregelen.

UMTS
Deze variant van de Elvi is uitgevoerd met UMTS. Hierdoor is het mogelijk om uw verbruik direct door te sturen naar uw leasemaatschappij waardoor een eenvoudige verrekening van de laadstroom plaats kan vinden.

Geen abonnement nodig
U heeft bij uw EVBox Elvi geen abonnement nodig om deze te gebruiken. Ook het gebruik van de app is verder kosteloos. Alleen als u automatische verrekening met een leasemaatschappij wilt activeren dan is de optie van UMTS nodig in combinatie met een abonnement. U kunt om dit te activeren een account aanmaken op EVBox.nl en uw laadstation hiervoor registreren.

DC lekbeveiliging
De EVBox Elvi is uitgerust met een 6mA DC lekbeveiliging. Dat betekent dat u geen aparte (dure) aardlekschakelaar type nodig heeft om dit laadstation veilig te installeren. Een aardlekbeveiliging type A is hiervoor voldoende.

Load balancing
Standaard kunt u de Elvi altijd op een lager laadvermogen instellen om ervoor te zorgen dat het laden van de auto de hoofdzekering niet zal overbelasten. Als u altijd maximaal snel wilt kunnen laden en als u tevens andere grote verbruikers in uw net actief heeft dan is dynamische load balancing aan te raden. Op iedere EVBox Elvi V2 is dynamische load balancing te activeren en te installeren met EV Smart Charging (zie gerelateerde producten onderaan deze pagina). Met Smart Charging past u load balancing toe op het laden van uw auto. Smart Charging zorgt ervoor dat u binnen uw huidige stroomnet de maximale reststroom benut voor het zo snel mogelijk opladen van uw auto. En dit alles zonder dat u zich zorgen hoeft te maken of uw stoppen of de hoofdzekering eruit zullen vliegen. Door het instellen van de maximale stroomsterkte op de lader, zal het laadstation nooit meer dan de ingestelde stroom uit het stroomnet trekken. Dit wordt ook wel ‘peak shaving’ genoemd.

€ 2230

Incl BTW en standaard installatie