Inspectie Zonnepanelen

Inspectie Zonnepanelen

Met een check van uw zonnepaneleninstallatie bent u zeker van een optimaal rendement en een veilige installatie.

Inspectie van uw zonnepanelen

Onze auto’s brengen we naar de garage voor een APK, de CV wordt jaarlijks gecheckt door een onderhoudsmonteur. Dat vinden we heel gewoon. Niemand staat graag langs de weg met een defecte auto of zit graag in de kou omdat de CV het niet meer doet. Voor zonnepanelen is dat niet anders.

Met een check van uw zonnepaneleninstallatie bent u zeker van een optimaal rendement en een veilige installatie.

Als een installatie al wat ouder is kunnen weersinvloeden (o.a. water- of windschade), seizoensinvloeden (bladeren, vogelnestjes) en vervuiling blijvende en/of gevaarlijke schade hebben aangericht.

Misschien heeft uw een woning gekocht waar al zonnepanelen op liggen maar weet u niet of de installatie voldoet aan de huidige eisen.

Kort gezegd checken we bij een inspectie van uw zonnepaneleninstallatie de betrouwbaarheid en de veiligheid van uw installatie.

Is een inspectie van een zonnepaneleninstallatie verplicht? Dit is nog niet verplicht voor particulieren. Verzekeringen vragen echter al steeds meer om een keurings- / inspectierapport.

Wat houdt een inspectie van de zonnepanelen in?

Veilig & betrouwbaar?

Bij een inspectie checken we de complete zonnepaneleninstallatie qua veiligheid, betrouwbaarheid, duurzaamheid en functioneren.

Een inspectie is in veel gevallen geen overbodige luxe. Helaas zien wij onderweg nog steeds installaties die niet voldoen aan de gestelde eisen.

Een kleine fout, bijv. zoals het niet goed bevestigen van de connector of niet de juiste connector gebruiken kan grote gevolgen hebben.

Oudere systemen voldoen lang niet altijd aan de huidige geldende eisen.

Bij inspectie controleren we:

  • de groepenkast: bedrading en testen we de aardlekautomaat van uw zonnesysteem
  • de bedrading en juiste werking van de omvormer
  • doormeten van het systeem (o.a. stringspanning en isolatieweerstand)
  • de bekabeling en connectoren op het dak
  • de onderconstructie
  • of er vogelnesten onder de panelen zitten. Indien aanwezig dan worden ze verwijderd.

 

U ontvangt hiervan een inspectierapport en advies op maat voor eventuele verbeteringen.

Kleine aanpassingen en correctief onderhoud (vervangen connectoren e.d) die we meteen kunnen doen pakken we direct op om onnodige extra onkosten te voorkomen.

Inspectie of onderhoudspakket?

Een inspectie van Dé Zonnepanelen Installateur zal ongeveer een dagdeel in beslag nemen. U kunt kiezen voor een eenmalige inspectie of voor één van onze onderhoudspakketten.

Bij installaties die niet door ons zijn geïnstalleerd en waar geen goede documentatie van voorhanden is zal een meerprijs worden berekend van € 65 incl. BTW.

Wij adviseren om uw zonnepaneleninstallatie eens in de 2 à 3 jaar te laten inspecteren.

Inspectie

PV Installatie

Uitgebreide inspectie op het de gehele installatie – wij reserveren een dagdeel

Correctief onderhoud direct uitgevoerd

Inspectierapport met advies op maat

Maximaal 20 panelen; 21 panelen of meer op aanvraag

Inclusief voorrijkosten

€ 375

/ per inspectie

incl. BTW

Wij zijn Dé Zonnepanelen Installateur

Wij willen een bijdrage leveren aan de energietransitie in Noord-Nederland. Dit doen wij o.a. – onze naam verraadt het al – door het installeren van zonnepanelen in Groningen, Friesland en Drenthe. Wij zijn InstallQ erkend; onze installaties voldoen aan de geldende normen en kwaliteitseisen.

De kernwaarden van Dé Zonnepanelen Installateur zijn betrouwbaar, enthousiasme, zorgvuldig en oplossingsgericht.  Wij besteden veel zorg aan de manier van plaatsen en afwerking. Pas als de klant tevreden is zijn wij dat ook. Kwaliteit gaat bij ons voor kwantiteit.

Veilig werken is het bewust aangaan van aanvaardbare risico’s. Werken op hoogte brengt risico’s met zich mee. Deze proberen wij zo veel mogelijk te beperken door het nemen van collectieve veiligheidsmaatregelen. In sommige gevallen is dit niet mogelijk en zullen we persoonlijke valbeveiliging toe passen.